Bli inspirerad och hitta nya möjligheter

Att välja rätt dekalkit

Att välja rätt design kan både vara svårt och enkelt. Det är trots allt er stora hobby och livstil som ni ska återspegla i färg. Här kommer några tips på vad som kan vara bra att tänka på innan ni bestämmer er.

Stilrent?

När man ska välja sin design så kan man börja med att fundera kring vilken stil kitet ska ha. Vi brukar dela in våra kit i två huvudtyper. Den första är vad vi kallar för den stilrena designen. Dessa är väldigt tydliga i sina linjer. Maskinen får då en tydlig och racing inspirerad look. Dessa designs är oftast enklare att lägga in logotyper eller namn på.

Färgstarkt?

Den andra typen av stil kallar vi för friåkningsdesign. Denna ser man oftast på just friåknings maskiner. Det är en design som ofta har mycket färg och mönster i sig. Det som alla dessa designs har gemensamt är att dom är färgstarka och sticker ut i mängden.

Vår målsättning och stil

Swetown har alltid haft som sitt främsta mål att visa vägen, vara nyskapande och kreativa inom dekor.
Vårat motto är Dare to be seen eller som vi säger på svenska, för dig som vågar synas.
Och det är precis så vi jobbar, att alltid utmana oss själva men också våra kunder med att ta fram nya och spännande designer. Det tror vi skapar framgång.

Vad är ett dekalkit?

Ett dekalkit startar sitt liv som ett vitt ark som kommer levererat till oss på rullar. För att det sedan ska kunna bli en färdig produkt som kan monteras på er skoter, ATV, cross eller vattenskoter så krävs en rad olika tillverkningsprocesser.

Designprocessen

Innan tillverkningen kan börja helt så krävs en design. Du som kund kan välja mellan antingen en design som vi har färdigt på vår hemsida eller en design som vi designar efter era önskemål.

Print

När designen är klar, övergår processen till print. Här laddas materialet in i printern för att sedan färgas med ett tåligt bläck. Det färdiga resultatet kommer då ut som ett färgat ark med er önskade design.

Det hela flyttas sedan vidare till lamineringsavdelningen där man applicerar på ett laminat som gör att färgen skyddas extra mycket mot yttre slitage så som till exempel UV strålning, kvistar från träd och olika fetter.

När detta är klart flyttas arket vidare till den sista delen av tillverkningskedjan som är skärmaskinen. Skärmaskinen skär ut alla dom delar som ett dekalkit består av så som till exempel tunnelsidor, tunneltopp och sidokåpsdekaler.

Färgsättning

Färgsättningen på ert dekalkit ska naturligtvis vara helt personlig och bestäms egentligen bara av ert egna tycke och smak. Generellt sett finns det ingen färg som är fel. Men det finns självklart vissa saker som kan vara bra att tänka på innan man bestämmer sig för färgsättningen.

Tänk på att hitta en bra balans mellan maskinen och dekalkitets färger. Detta innebär inte att hela kitet nödvändigtvis måste gå i samma färgsättning utan oftast räcker det med att vissa mönster eller logotyper har samma färg. Detta ger din maskin ett mer naturligt och balanserat utseende. Har ni svårt att bestämma er för färgsättningen på ert dekalkit eller har andra funderingar kring de olika färgalternativen som vi erbjuder. Tveka inte att höra av er till oss, så hjälper vi gärna till.

Vad passar på min maskin?

Varje maskin och märke har naturligtvis olika designer som passar bättre eller sämre. Det kan vara bra att fundera på vad man vill att ens maskin ska symbolisera. Har ni till exempel en maskin som ska marknadsföra ett eller flera företagslogotyper kan det var bra att välja en design som framhäver dessa på ett bra sätt. Då funkar oftast enklare designer som är mer anpassade för logotyper. Har ni en maskin som ska synas och se bra ut på till exempel bilder kan det var en bra idé att välja en design som är annorlunda i mönster och färgsättning. Men oavsett vad er maskin ska användas till, så är huvudsaken att ni själva tycker att designen är snygg och tilltalande.

Några favoriter bland alla våra designer

SweTown Reklam AB
Org.nummer: 556885-2486
infoswetown.com

Arenavägen 4
831 32 Östersund
SWEDEN